Modelistlik Kurslarında Verilen Eğitimlerin İçerikleri Nelerdir? Modelistlik olmak isteyenler için bir nimet olan modelistlik kursları eğitimler sonrası birçok kişiye modelist mesleği ile tanıştırma imkânı sunmaktadır. Modelistlik mesleğine adım atmak ve tüm içerik bilgilerine hâkim olmak isteyen kişiler için öncesinde bir araştırma yaparak sizlere faydalı olabilmek için bu bilgileri derledik.
Modelistlik kurslarında verilen eğitimlerin içerikleri nelerdir? Merak edenler için, birkaç bilgi vereceğiz. Modelistlik kursu uzman eğitmenler tarafından sizlere modelistlik alanı ile ilgili tüm detay ve bilgileri sizlere aktarmaktadırlar. Bunlar nelerdir diye sayarsak;
- Kıyafet ölçü, proporsiyon ve beden işlemlerini tamamen kavramanızı sağlamak için eğitim vermektedirler.
- Kalıp çıkarma işlemini uygulama dersleriyle birlikte iyicen pekiştirmenizi sağlarlar.
- Modelistlik alanı ile ilgili tüm materyallerin kullanımı hakkında sizlere bilgi verirler ve pratikte de el becerisi kazanmanızı sağlarlar.
- Stilist ile ortak çalışmaların neler olduğunun bilgisini aktarırlar.
- Moda hakkında bilgiler verirler.
- Seri üretimde neler yapılması hakkında bilgiler verirler.
- Modelistlerin bilgisayar ortamında kullandıkları programlar hakkında bilgiler verirler.
- Son olarak ise modelistlik sertifikası alarak meslek edinmenizi sağlarlar.
Kaç Ayda Modelist Olunur?
İyi bir modelist olabilmek için ya da modelist olmaya adım atmak isteyen kişilerin merak ettikleri sorular arasında kaç ayda modelist olunur sorusu vardır. Modelistlik mesleğini tam anlamıyla ne zaman kavrayabilir ve sertifika sahibi ne zaman olacaklarını merak eden kişiler tarafından sizlere ufak bir araştırma yaptık.
Modelistlik mesleği yalnızca bilgi değil pratiklik ve el becerisi gerektiren bir meslektir. Bu nedenle okulundan ya da kursundan mezun olduktan sonra bir süre çalışarak ya da stajlarınızı yaparak edindiğiniz bilgileri o şekilde pekiştirebilirsiniz. Eğer bu mesleğin üniversitesini okursanız ön lisan yani 2 yıllık Moda Tasarım bölümünü tercih ederek 2 yılın sonunda modelist olabilirsiniz.
Ancak üniversitenin haricinde pek çok kurs sayesinde modelist olma şansınızda yüksektir. Bu kurumların vermiş olduğu eğitimler sonucunda sertifika sahibi olarak modelistlik mesleğine atılabilir, kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Giysilerin kalıplarını çıkarma, beden ölçüleri alabilme ve bilgisayar ortamında meslek ile alakalı programların kullanılması aşamasında tam donanımlı hale gelmişseniz modelistlik görevine başlayabilirsiniz.
Kimler Modelist Olamaz?
Modelist olabilmenin birkaç maddesi bulunmaktadır. Eğer bu maddeler kişilerde yer alamaz ise modelist mesleğini icra etmeye bilirler ya da bu işi severek gönülden yapamazlar. Peki kimler modelist olamaz sorusunun yanıtı nedir? Maddeler halinde açıklayalım;
- Kalıp çıkarma, beden ölçüsü ve proporsiyon hakkında hiçbir ilgisi olmayanlar,
- Moda tasarımı sektöründe hiçbir bilgisi olmayanlar,
- Modelistlik araç ve gereçlerini yeterli düzeyde kullanamayanlar,
- Bilgisayara ortamındaki programları kullanmayı bilmeyenler,
- Seri üretime geçme aşamasında hiçbir bilgi ve yetkisi olmayanlar,
- Kumaşlar hakkında bilgisi olmayanlar,
- Bu alanda sertifika sahibi olmayanlar,
- Bu mesleğe hiçbir yeteneği ve bilgisi olmayanlar modelist olmayabilirler.
En İyi Modelist Olmak İçin Neler Yapılmalı?
Modelist olmak isteyenler ya da kurs sürecinde olanlar bu mesleği en iyi şekilde icra etmek için bilgi sahibi olmak istiyorlar. En iyi modelist olmak için neler yapılmalı sorusuna şu şekilde yanıt verebiliriz. Mesleğinde iyi değil hep en iyi olmak isteyenlerin her zaman bir çabası ve gayreti vardır.
Ne iş yaparsa yapsın her zaman iyi şekilde yapmak isteyenlerin merak ettikleri ve en iyi olmak için gözden kaçırdıkları pek çok püf nokta vardır. Modelistlik mesleğini icra eden ya da bu mesleği edinmek isteyenler için en iyi modelist nasıl olunur hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Öncelikle bu mesleğin tüm bilgilerini, detaylarını ve püf noktalarını en iyi şekilde icra etmeniz gerekmektedir.
Modelistlerin görevleri dahilinde olan kalıp çıkarma işlemini profesyonel ve hızlı bir şekilde çıkarmanız gerekmektedir. Sonrasında ise bir kumaşa baktığınızda o kumaştan ne kadar parça elbise çıkaracağınızı anında anlamanız gerekmektedir. Bu da zamanla ve tecrübe ile olabilecek bir şey olduğu için tecrübe kazandıkça kendinizi geliştireceksiniz. Bir diğer püf nokta ise kıyafetin numunesini çok güzel bir şekilde ve adeta kusursuz bir şekilde çıkarmanız gerekmektedir.
Daha fazla bilgi için bogonya.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bu da seri üretime verilen kıyafetlerin beden ölçülerinin kusursuz bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Modelin üzerinde olan bir kıyafetin kusurlarını anında görebilme ve sorun çözme işleminde hızlı ve pratik davranmalısınız.
İlk yorum yapan olun