Kadın Şiddeti

Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti, vahşi bir tecavüz haberiyle sarsılıyoruz. Yerli yabancı fark etmiyor, ülkemizde kadına yönelen şiddetten herkes nasibini alıyor. Ürkütücü olan ise toplumun sıradan şiddet ve tecavüz olaylarına karşı artık duyarlılığını yitirmiş olması. Ancak vahşet, canilik, vs. olduğu zaman sesler yükseliyor ve yine maalesef kısa süre içinde unutulup gidiyor. Ta ki kurbanını hunharca öldüren kişinin iyi hal indirimi, tahrik indirimi aldığını okuyup tekrar sinirlenene kadar.
İç güvenlik paketiyle sapan taşıyanın, bilye taşıyanın, maske takanın gözünün yaşına bakmayan devletimizden kadınlara karşı işlenen suçlar konusunda da bir adım atmasını beklemek en büyük hakkımız.
Neden kadın cinayetleri son 7 yılda %1400 arttı? Bunun altında yatan psikoloji ne? Neden erkekler boşanmak isteyen karılarını gözlerini dahi kırpmadan öldürüp, namus meselesi diyor? Neden boşandığı eşi başka bir erkekle görüşmeye başlarsa onu öldürmeyi kendine hak görüyor? Neden erkek bir kere evlendi mi, ölene kadar o kadının sahibi olduğu algısına sahip…..???

İşte en yaygın olan taciz örnekleri

Fiziksel şiddet veya istismar

Bunlardan en bariz olanı, itip kakmaktan vurmaya, dövmeye, silahla fiziksel tacize, işkenceye, sakatlamaya ve cinayete kadar uzanır.

Duygusal / Psikolojik şiddet

Bağırmak, arkadaşlarınızı veya ailenizi görmenize izin vermemek, hakaretler, alaylar, tehditler, küfürlü dil, aşağılama, taciz, aşağılama, duygusal bakımdan veya izolasyondan kasıtlı olarak mahrum bırakma gibi bireyin özgüvenini zayıflatmak için çeşitli taktikleri kapsar.

Cinsel şiddet veya istismar

Taciz, istenmeyen cinsel dokunuş ve tecavüz arasında değişen, rıza dışı her türlü cinsel aktivite (yani bir kişiye zorla). Bu şiddet türü ensesti de içerir.

Mali şiddet veya taciz

Bir bireyin maliyesinin, mirasının veya istihdam gelirinin tamamen veya kısmen kontrolü için çeşitli taktikleri kapsar. Paraya veya kişinin kendi mali kayıtlarına ve kişisel yatırımlar, gelir veya borç hakkındaki bilgilerine erişimini reddetmeyi veya bir eşin ev dışında iş bulmasını engellemeyi veya finansal bağımsızlığa yol açacak başka faaliyetlerde bulunmayı içerebilir.

İhmal

Bir bireyin temel ihtiyaçlarını ve insan haklarını sağlamadaki başarısızlığı ve yiyecek veya tıbbi bakımın sağlanmasının reddedilmesi veya geciktirilmesini içerir.

Şiddete uğradığınızda ulaşabileceğiniz acil telefon hatları:

 ALO 155 Polis İmdat
 ALO 156 Jandarma İmdat
 ALO 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı
 112 Acil Çağrı Merkezi / Ambulans
 (212) 656 96 96 ve (549) 656 96 96 Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı
 ALO Baro 444 26 18

Şikayet ve ihbar için başvurabileceğiniz kurum ve kuruluşlar:

 Polis merkezleri
 Jandarma karakolları
 Valilikler – Kaymakamlıklar
 Adli makamlar (Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile Mahkemeleri)
 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri
 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM)
 Sağlık kuruluşları

Tanıtım Yazısı

İK Yazılımı

İK Yazılımı Nedir? Ne İşe Yarar? Geleceğin İnsan Kaynakları: İK Yazılımları İnsan Kaynakları (İK) Yazılımı, günümüz iş dünyasında şirketlerin insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirmek ve yönetmek [devamı…]

Tanıtım Yazısı

Ataşehir Nakliye

Ev taşıma süreci, özellikle büyük şehirlerde, zahmetli ve dikkat gerektiren bir işlemdir. İstanbul’un yoğun ilçelerinden biri olan Ataşehir’de nakliye hizmetleri, bu süreci kolaylaştırmak için elzemdir. [devamı…]

Sultangazi Psikolog
Sağlık

Sultangazi Psikolog

Sultangazi psikolog arayışında iseniz sizleri İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy ‘de bulunan danışmanlık merkezimizde psikolojik danışmanlık ve öğrenci koçluğu hizmeti için davet ediyoruz. Özellikle çocuk-ergen psikolojisi , yetişkin psikolojisi ve aile üzerine [devamı…]