Eski Türk Adetlerinden olan Kına gecesi yerini bekarlığa veda partilerine bıraktı.Fakat anneler ve büyükler hala Kına gecesi düzenlemektedir.
Kına hediyelikleri icin dorebonbon bulabilirsiniz.
Kına gecelerinde kaftan ya da bindallı giymeyi tercih ediyor. Bunlara genellikle pullarla işlenmiş kırmızı başörtüsü, kına eldivenleri ve kemer de ekleniyor. Hatta sadece gelin adayı değil, yakın kız arkadaşları da kadife veya atlas üzerine dival tekniğinde işlemeli ağır elbiseler bindallılarını giyerek geceye renk katıyor.
Kına gecelerinin vazgeçilmez unsurlarından biri de gelin adayını ağlatmak için söylenen türküler. Bunların başında da “Yüksek yüksek tepeler” geliyor. Kına gecesinde kız evinde toplanan kadınlar bir süre eğlendikten sonra Başına kırmızı pullu al duvak örtü örtülen gelin, Daha önceden suyla yoğrulan kına, etrafında mumlar, kız arkadaşları veya Damadın akrabalarından birkaç kişi tarafından, kınayı gümüş bir tepsi içerisinde ortaya getirirler bunun bereket getireceğine inanılır. Daha sonra gelin bir yastığa oturtulur getirilen kına gelinin eline yakılırken kayınvalidesi avucunun ortasına bir altın koyar . Gelin avucundaki bu altını uğur ve bereket için saklar parmak uçlarına ve ayak baş parmaklarına kına yakılır acıklı türküler söylenerek gelin adayı ağlatılmaya çalışılır. Bu çabaya direnip birkaç damla gözyaşı akıtmayan gelin adayına ise pek rastlanılmıyor. Arkadaşları da kısmetleri açık olsun diye kendi ellerine kına yakarlar